باید و نبایدهای تغذیه ای در روزهای امتحان

به گزارش مجله سرگرمی، یک کارشناس تغذیه توصیه کرد: دانشجویان و دانش آموزان در روزهای امتحان تا حد امکان خوراکی های سبک مصرف نموده و از مصرف غذاهای پرچرب و حجیم خودداری نمایند.

باید و نبایدهای تغذیه ای در روزهای امتحان

نیلوفر حیدری در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، با اشاره به اثبات تاثیر تغذیه سالم در قدرت یادگیری و تمرکز، گفت: بسیار حائز اهمیت است که افراد در طول سال تحصیلی و بویژه ایام امتحانات برای افزایش قدرت یادگیری و تمرکز از تغذیه ای سالم برخوردار باشند.

وی با تاکید بر اینکه نمی توان در مدت کوتاهی عادات غذایی را تغییر داد، گفت: تغذیه سالم باید در طول سال مد نظر قرار گیرد ونمی توان درمدت زمان کوتاه امتحانات شیوه تغذیه را تغییر داد، اما رعایت بعضی نکات ساده می تواند به بهبود تغذیه و افزایش قدرت یادگیری منجر گردد.

حیدری صبحانه را وعده غذایی مهم برای همه افراد و بویژه دانش آموزان مطرح کرد و اضافه نمود: نخوردن صبحانه مستقیما بر فعالیت سیستم عصبی تنظیم قند خون تاثیرگذار است و با حذف این وعده مهم، انرژی کافی به سلولهای بدن نرسیده، قند خون افت نموده و این امر منجر به کاهش تمرکز و حافظه می گردد، بنابراین صرف صبحانه بویژه در ایام امتحانات لازم است و دانش آموزان باید برای افزایش قدرت تمرکزبه این وعده غذایی اهمیت دهند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به تاثیر بعضی ویتامین ها و املاح بر یادگیری و تمرکز افراد، گفت: از جمله اینها آهن است که کمبود آن می تواند تاثیر مستقیمی در کاهش یادگیری داشته باشد.

حیدری همچنین عدم نوشیدن آب کافی را نیز موجب اختلال در تمرکز و حافظه کوتاه مدت افراد دانست.

این کارشناس تغذیه تخم مرغ را منبع غذایی مهمی در افزایش هوشیاری و تمرکز دانست واضافه نمود: لِستین موجود در زرده تخم مرغ اثر مستقیم در افزایش هوشیاری و یادگیری دارد.

حیدری اظهار داشت: تمام منابع پروتئینی دیگر هم از جمله گوشت و حبوبات، همانند تخم مرغ تاثیر بسیاری در حافظه و یادگیری دارند و این مواد باید به میزان کافی در برنامه غذایی افراد لحاظ گردد.

وی با بیان اینکه بعضی دانش آموزان هنگام درس خواندن مدام از تنقلات مختلف مانند انواع شیرینی و شکلات و کیک وبیسکویت استفاده می نمایند، با مضر دانستن این خوراکی ها، گفت: این خوراکی های شیرین به دلیل داشتن قند ساده، موجب افزایش یکباره قند خون و به دنبال آن ترشح انسولین می شوند و این ترشح انسولین افت قند خون را به دنبال دارد که این امر تاثیر مستقیم و منفی بر تمرکز و یادگیری دانش آموزان خواهد داشت.

حیدری توضیح داد: توصیه می گردد دانش آموزان در میان وعده ها به جای کیک و بیسکویت و ... از یک لقمه نان و پنیر و یا سایر لقمه های خانگی استفاده نمایند.

وی اضافه نمود: مواد نشاسته ای مانند نان و برنج و خرما قندهای پیچیده دارند، بنابراین مصرف آنها به تدریج قند خون را افزایش می دهد.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف چای و قهوه به دلیل وجود کافئین بالا در آن موجب استرس می گردد گفت: توصیه می گردد به جای این نوشیدنی ها از آب و شیر استفاده گردد.

وی همچنین توصیه کرد: دانش آموزان در شب ها و روزهای امتحان از صرف وعده های غذایی پرچرب و سنگین خودداری نمایند، زیرا این خوراکی ها روند هضم طولانی تری داشته و موجب کم خوابی و فشار به دستگاه گوارش می شوند که تمرکز دانش آموزان را دچار مشکل می نماید.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 10148

به "باید و نبایدهای تغذیه ای در روزهای امتحان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید و نبایدهای تغذیه ای در روزهای امتحان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید