فضای رقابتی موسیقی به بخش خصوصی می رود

به گزارش مجله سرگرمی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که استدلال دست اندرکاران جشنواره موسیقی فجر بر این است که آن را غیر رقابتی برگزار نمایند و حوزه رقابتی را به بخش خصوصی بدهند. او با این حال گفت که نسبت به این استدلال قضاوتی ندارد.

فضای رقابتی موسیقی به بخش خصوصی می رود

به گزارش خبرنگاران، سیدعباس صالحی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ درباره حذف جایزه باربد از جشنواره موسیقی فجر گفت: بنده در فضای جشنواره موسیقی بلکه در همه جشنواره ها به جهتی که دبیرخانه حرکت می نماید احترام می گذاریم، سعی کردم به عنوان وزیر دخالت حداقلی را در این حوزه داشته باشم تا به نظر نرسد که جهت با یک نگاه دستوری از بالا حرکت می نماید، البته استدلال دبیرخانه موسیقی بر این بود که جشنواره موسیقی ما غیر رقابتی است. من قضاوتی درباره این استدلال ندارم.

او ادامه داد: بعضی جشنواره ها رقابتی هستند که در یک فضای رقابتی آثار در کنار هم قرار می گیرد اما در جشنواره موسیقی فجر دوستان تاکید داستند فضای غیر رقابتی حفظ شود و فضای رقابتی را به بخش خصوصی بدهیم. حوزه رقابتی حوزه سلیقه ها است.

صالحی با بیان این که جدول جشنواره را به او ارائه کردند و آماده است، اظهار کرد: جشنواره ها متفاوتند بعضی رقابتی تعریف می شوند بعضی هم غیر رقابتی. جشنواره موسیقی غیر رقابتی تعریف شده است.

او گفت: اجمالا استدلال به این شکل بود که ما جشنواره موسیقی فجر را به شکل غیر رقابتی حفظ کنیم و بخش رقابتی را به بخش خصوصی بدهیم. عملا در هر گونه انتخابی، نوعی سلیقه و داوری وجود دارد. استدلال ما این بود فضای دولتی را از نمره دادن در حوزه موسیقی دور کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به این که چرا در برنامه های موسیقایی حضور کمرنگ تری دارد و آیا سال جاری در اجراهای سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر حضور پیدا می نماید، گفت: من سال گذشته در جشنواره حضور داشتم و سال جاری هم حضور خواهم داشت.

صالحی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره نبود و ایجاد فضای شغلی برای هنرجویان و دانشجویان رشته موسیقی اظهار کرد: این موضوع شاید با آن چیزی که باید وجود داشته باشد، فاصله داریم اما ما یک گردش نسبتا رو به رشد را در فضای موسیقی ایرانی داریم. ممکن است بگوییم همه گروه ها و افراد یکسان از این فضا استفاده نمی نمایند، امروز مبلغی بالغ بر 350 میلیارد تومان گردش سالانه موسیقی ایرانی است. نمی خواهم بگویم به همه به یک شکل برمی شود اما به هر حال گردش اقتصادی را در فضای موسیقی داریم.

او که در حاشیه جشن صد سالگی هنرستان موسیقی با خبرنگاران گفت وگو می کرد، ادامه داد: آن چه به نظر می آید ما باید برای آن کوشش کنیم در دو قسمت است، گردش اقتصادی در موسیقی باید ارتقا پیدا کند یعنی مصرف ما در موسیقی باید به نحوی باشد که این گردش اقتصادی را ارتقا بدهد، بخش دیگر این است که باید فضاهای متفاوتی را برای عرضه موسیقی که بتواند گردش اقتصادی را بالا برد باید فراهم شود. یکی از حوزه های آن هم بحث پردیس های مجازی و فرصت های مجازی حضور گروه های موسیقی است. ما تا بخواهیم به سمت احداث سالن ها برویم زمان خواهد برد. فضایی که بتواند سریعا فرصتی را ایجاد کند تا گروه های موسیقی به گردش اقتصادی برسند استفاده از پردیس ها و فضاهای مجازی است.

صالحی همچنین درباره آموزش موسیقی بیان نمود: به نظر می رسد در حوزه آموزش های پایه موسیقی که می تواند مبنایی برای موسیقی آینده ایران باشد باید بیش از آن چه الان هست، جدی عمل کنیم. اگر دنبال یک موسیقی قوی و ناب ایرانی هستیم، حتما از پایه شروع می شود، پس باید روی پایه کار کنیم. سابقه صد سالگی هنرستان موسیقی ایران اعتباری به موسیقی کلاسیک و آموزشی ما داده که حتما می توان روی این اعتبار حساب کرد و نباید آن را دست کم بگیریم و تداوم این موضوع را داشته باشیم.

او ادامه داد: ما گفت وگوهایی را با آموزش و پرورش شروع نموده ایم. هنرستان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایگاه قابل توجهی برای هنر متعالی و متفاوت ایرانی بوده اند. وقتی به سابقه ها نگاه می کنیم هنرستان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از انقلاب اسلامی یک پایگاه جدی برای رشد موسیقی ایرانی در شاخه ها متنوع بوده است، همچنین بخشی از هنر معاصر ایرانی مدیون هنرستانهایی است که بعضی با قدمت صد ساله و بعضی با قدمت کمتر وجود دارند.

وزیر ارشاد گفت: متاسفانه به نظر می آید به خاطر پاره ای از ناهماهنگی هایی که بین وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش وجود دارد، نقطه های تلاقی خوبی برقرار نشده است. اخیرا نامه نگاری ها و صحبت های مقدماتی صورت گرفته است با این نگاه که چگونه می توانیم هنرستان ها را به عنوان یک پایگاه جدی هنر ایرانی قرار بدهیم. امیدواریم گفت وگوهایی که با وزارت آموزش و پرورش داریم فرصتی را ایجاد کند تاتوجه مضاعفی به هنرستان های موسیقی داشته باشیم.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 10579

به "فضای رقابتی موسیقی به بخش خصوصی می رود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فضای رقابتی موسیقی به بخش خصوصی می رود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید