فواید خوردن بستنی بعد از افطار!

به گزارش مجله سرگرمی، مجله دلگرم/ مصرف بستنی در ماه مبارک رمضان بعد از افطار، ضمن تأمین ویتامین های ضروری، پروتئین و انرژی در بدن، موجب نشاط و شادمانی می گردد.

فواید خوردن بستنی بعد از افطار!

بستنی سالم قسمتی از انرژی، پروتئین مورد احتیاج و ویتامین های ضروری و مفید روزانه بدن را تأمین می نماید و چنانچه بدون افزودنی های غیرمجاز رنگی و از نوع پاستوریزه باشد، به دلیل دارا بودن مواد، تأمین نماینده کلسیم بدن است.

در ماه مبارک رمضان و فاصله زمانی افطار تا سحر، استفاده از بستنی به اندازه یک سهم که معادل نصف لیوان می باشد، مجاز و مفید است.

با تاکید بر اینکه به جای بستنی می توان با مصرف ماست میوه ای، که از مخلوط کردن انواع میوه با ماست کم چربی یخ زده به دست می آید، همه این مواد را با چربی بسیار کمتری وارد بدن کرد.

بستنی هم مثل ماست قابلیت نگهداری باکتریهای پروبیوتیک را دارد که از رشد باکتری های بیماری زا در روده جلوگیری می نماید.

با اشاره به این که بستنی ماده غذایی خوشمزه ای است که به ویژه در فصول گرم بچه ها و نوجوانان علاقه زیادی به مصرف آن دارند توصیه می گردد بستنی در رژیم غذایی روزانه بچه ها، به ویژه گروهی که به اندازه کافی شیر مصرف نمی نمایند، قرار گیرد و همچنین به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا، برای افراد لاغری که می خواهند چاق شوند، خوراکی مفیدی است.

کارشناس تغذیه همچنین معتقدند در برخی موارد از جمله پس از جراحی لوزه، که مصرف غذاهای سرد، مرطوب با طعم ملایم و دارای قوام نرم در روزهای اول برای بیمار آسان تر و از ایجاد خونریزی های بعد از عمل پیشگیری می نماید، مصرف بستنی توصیه می گردد.

بستنی از جمله غذاهایی است که در برخی افراد موجب حمله میگرنی و با اثرگذاری بر روی آزاد شدن سروتونین و نوراپی نفرین موجب انبساط یا انقباض عروق می شوند.

همچنین کسانی که از اضافه وزن رنج می برند و افرادی که به بیماری دیابت نیز مبتلا هستند باید در مصرف بستنی احتیاط نمایند.

لازم به ذکر است بستنی، محصول لبنی منجمدی است که از ترکیب و فرایند مناسب خامه و برخی از فراورده های لبنی با شکر و مواد طعم دهنده به دست می آید و می تواند حاوی پایدار نماینده ها، قوام دهنده ها و رنگ نیز باشد.

ارزش غذایی بستنی به ارزش غذایی مواد اولیه ای که در ساخت بستنی مصرف می شوند، بستگی دارد. به عنوان مثال چربی بستنی 3-2 برابر چربی شیر است و پروتئین بستنی کمی بیش تر از شیر و ضمناً حاوی مواد غذایی دیگر مانند میوه، تخم مرغ و شکر است. این ها ارزش غذایی بستنی را افزایش می دهند.

شیر به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده بستنی از فواید بسیاری برخوردار است. ترکیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاکتوز، ویتامین و مواد معدنی تشکیل می دهد.

شیر مهم ترین منبع کلسیم است هر لیوان شیر 250 میلی لیتر حدود 315 میلی گرم کلسیم دارد که 30 درصد کلسیم روزانه مورد احتیاج بدن را تامین می نماید.

شیر همچنین حاوی چربی است که 60 درصد آن اشباع و بقیه از نوع غیراشباع است. چربی شیر علاوه بر انرژی زا بودن به دلیل وجود ویتامین AD ، ارزش غذایی فراوانی دارد.

شیر حاوی پروتئین نیز هست که در دو دسته واقع شده است: کازئین و پروتئین های آب پنیر که با فراوری اسید آمینه ضروری به سوخت و ساز بدن یاری می نماید.

قند موجود در شیر لاکتوز نام دارد که از طریق آنزیم های مخصوص در دستگاه گوارش تجزیه شده و به قند ساده تری تبدیل می گردد.

فسفر ، منیزیم ، روی ، آهن ، ویتامین A ، B12 ، B2 از دیگر مواد مغذی موجود در شیر است که در پرخاصیت بودن آن نقش دارد.

قند موجود در بستنی از نوع لاکتوز قندشیر و ساکاروز دی ساکارید حاوی گلوکز و فروکتوز است که باعث افزایش انرژی در بدن می گردد و به ذخیره چربی در بدن یاری می نماید.

قندهای اضافه در کبد و ماهیچه ها به صورت چربی ذخیره می گردد تا بدن از آن در مواقع ضروری به عنوان منبع انرژی استفاده کند.

بنابراین همانطور که گفته شد خوردن بستنی به دلیل داشتن ویتامین ؛ مواد معدنی ؛ کلسیم و دیگر مواردی که در بالا ذکر شد برای بدن مفید بوده و باعث نشاط و شادابی می گردد.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: همگردی
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 86520

به "فواید خوردن بستنی بعد از افطار!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید خوردن بستنی بعد از افطار!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید