ادارات آموزش و پرورش برخی استان ها با سامانه سپند همکاری نمی نمایند

به گزارش مجله سرگرمی، سامانه سپند(سامانه پایش ناوگان دانش آموزی) که به منظور یکپارچه سازی ناوگان حمل و دانش آموزی شروع به کار نموده این روزها بنا به گفته مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با عدم همکاری برخی از ادارات آموزش و پرورش در برخی استان ها روبه رو گردیده است.

ادارات آموزش و پرورش برخی استان ها با سامانه سپند همکاری نمی نمایند

مرضیه حصاری در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه اصلاح دستورالعمل سرویس مدارس حدود یک سال طول کشید،اظهار کرد: این طرح میان سه وزارتخانه کشور، آموزش و پرورش و راه مشترک بود و برای اینکه این وزارتخانه ها به تفاهم برسند زمان بسیاری طی شد.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که باید در دستورالعمل اصلاح می شد این بود که حتما از اشخاص حقوقی دارای پروانه فعالیت استفاده گردد؛ زیرا قبلا اشخاص حقیقی نیز می توانستند در سرویس مدارس فعالیت نمایند؛ اما در این اصلاحیه تعیین شد که صرفا اشخاص حقوقی دارای پروانه فعالیت و شرکت های دارای پروانه فعالیت حمل و نقلی که مجوز از بخشداری و شهرداری دارند می توانند این فعالیت را انجام دهند.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اضافه نمود: موضوع بعدی که باید در دستورالعمل اصلاح می شد کسری مبالغی از قراردادهای رانندگان بود که متاسفانه در این حوزه بسیار زیاد گردیده بود. به عبارت دیگر این کسری مبالغ توسط مدارس و شهرداری ها صورت می گرفت؛ به طوری که بی رویه از روی قراردادها درصدی کم می شد و دست راننده را چیزی نمی گرفت و از آن طرف هم والدین پول زیادی پرداخت می کردند. در حقیقت تعیین نبود چه اتفاقی می افتد.

حصاری توضیح داد: به دلیل اینکه انجمن اولیاء و مربیان و مدارس مورد اعتماد مردم هستند بایستی در حمل و نقل دانش آموزی حضور داشته باشند از طرفی شهرداری ها به استناد قانون توسعه حمل و نقل عمومی ماده 9 مسئول حمل و نقل بار و مسافر در شهرها هستند و بایستی براین موضوع نظارت داشته باشند. همچنین ماده 32 قانون رسیدگی به تخلفات هم شهرداری ها را مسئول ارائه ناوگان ایمن می داند و در این دستورالعمل حمل و نقل دانش آموزی نیز مسائلی نظیر ایمنی راننده و دارا بودن ناوگان از معاینه فنی نیز مطرح گردیده است. همچنین برای یکپارچه سازی این ناوگان و اینکه پلیس بتواند ناوگان فاقد پروانه را شناسایی کند سامانه سپند را طراحی کردیم.

به گفته وی، در این سامانه تمام ناوگان حمل و نقل دانش آموزی که پروانه فعالیت دارند ثبت گردیده اند و پلیس می تواند با استعلام آنلاین از سامانه متوجه تخلف گردد و برخوردهای لازم را انجام دهد. همچنین قراردادها نیز در این سامانه ثبت می شوند و آموزش پرورش، شهرداری ها و وزارت کشور می توانند بر آن نظارت نمایند. به عبارت دیگر سامانه سپند این طرح را انسجام می بخشد.

وی اضافه نمود: وقتی میخواهیم دست کسانی که می خواهند از حمل ونقل دانش آموزی سوء استفاده نمایند را قطع کنیم، با اعتراضات به بهانه های مختلف روبه رو می شویم. این اعتراضات شاید به دلیل این است که یا سوء استفاده گر هستند یا اینکه متوجه گردیده اند سامانه به جایی رسیده و می خواهند وارد بازی شوند که این وارد بازی شدن نظام طراحی گردیده را از بین می برد.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری ها در ادامه اظهار کرد: ادارات آموزش و پرورش در برخی استان ها برای اجرایی کردن طرح سرویس مدارس همکاری نمی نمایند و از سایت و سامانه بهره نمی گیرند و می گویند برای این موضوع سامانه جدا دارند.شهرداری ها مکلف به استفاده از این سامانه گردیده اند و همه از این سامانه استفاده می نمایند. شهرداری شهرهای تهران و مشهد هم باوجود اینکه خودشان سامانه دارند اما همکاری های لازم را جهت ثبت اطلاعات در سپند انجام می دهند. با وجود هماهنگی شهرداری ها در این سامانه و علی رغم همکاری بسیار خوب وزارت آموزش و پرورش، ادارات آموزش و پرورش در برخی استان ها به دلایل مختلف همکاری نمی نمایند.

وی با اشاره به اینکه یکپارچه سازی سامانه سیمفا نیز زمان زیادی برد و مخالفان بسیاری داشت، گفت: از وزیر آموزش و پرورش توقع داریم که به صورت جدی پای کار بایستد زیرا برای سامانه سپند زحمت زیادی کشیده گردیده و هزینه های زیادی توسط وزارت کشور انجام گردیده است؛ البته پیگیری های لازم را انجام داده ایم و آموزش و پرورش نیز در حال پیگیری است.

به گفته وی، اگر قرار است سامانه نباشد وزارت کشور نیز بایستی تکلیف خودش را بداند و قرار نیست که تنها یک نفر در صحنه باشد و باقی دستگاه ها همکاری ننمایند. از طرفی این طرح در برخی شهرستان ها به صورت پایلوت اجرا گردیده و بعد از اجرای پایلوت آن قصد داریم به صورت ملی به اجرا درآوریم؛ اما در عمل می بینم که همکاری صورت نمی گیرد و این موضوع می تواند باعث دلسردی وزارت کشور گردد و این عدم همکاری نیز می تواند به خطراتی که دانش آموزان را تهدید می نماید، دامن زند.

وزارت صنعت می گوید اصناف باید متولی حمل و نقل دانش آموزی باشند

اجازه نمی دهیم به بهانه های مختلف به حمل و نقل دانش آموزی خدشه وارد گردد

حصاری ادامه داد: مشکل دیگری که در این میان وجود دارد درخواست وزارت صنعت مبنی بر ورود اصناف در حمل و نقل دانش آموزی است. وزارت صنعت همیشه در آژانس ها و تاکسی های اینترنتی مدعی بوده و معتقد است که صنف باید متولی این امر باشد و بایستی به اصناف مجوز داده گردد تا در امر حمل و نقل دانش آموزی دخیل باشند. این موضوع می تواند آسیب های زیادی به این طرح وارد کند زیرا آژانس های خصوصی و افراد حقیقی نیز وارد کارخواهند شد. در حقیقت وزارت کشور مخالف ورود آژانس ها به حمل و نقل دانش آموزی نیست؛ ولی آنها نیز باید برای ورود به این عرصه مجوزهای لازم را از شهرداری ها یا بخشداری ها دریافت نمایند و وزارت کشور و وزارت راه در این قضیه بسیار جدی است و اجازه نمی دهد به بهانه های مختلف به حمل و نقل دانش آموزی خدشه وارد گردد.

اگر از طرح یکپارچه سازی ناوگان حمل و نقل دانش آموزی مراقبت نگردد، شکست می خورد

مدیرکل دفتر حمل ونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور توضیح داد: بنابراین اگر از این طرح مراقبت نگردد و خطرات درکمین این طرح با توجه به اهمیت حمل و نقل دانش آموزی توسط مدیران رده بالا برطرف نگردد و هر روز هم یک نفر مدعی و مخالف باشد؛ این طرح شکست خواهد خورد.

وی در خاتمه گفت: با استانداران مکاتبه ها کردیم و اقداماتی که توسط وزارت کشور برای ساماندهی حمل و نقل دانش آموزی انجام گردیده است و همچنین خطراتی که ممکن است این عدم همکاری برای دانش آموزان داشته باشد را نیز برای آنها بیان کردیم که اگر آموزش و پرورش در برخی استان ها همکاری نکند این مسئله از عهده وزارت کشور خارج و بر عهده خودشان خواهد بود و از آنها نیز خواستیم که پیگیری های لازم را ازشهرداری ها، بخشداری ها و ادارات آموزش و پروش انجام دهند.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 3731

به "ادارات آموزش و پرورش برخی استان ها با سامانه سپند همکاری نمی نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادارات آموزش و پرورش برخی استان ها با سامانه سپند همکاری نمی نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید