کباب در بناب می چسبد، کوبیده ایرانی، شهرت جهانی

به گزارش مجله سرگرمی، کباب بناب به عنوان برند غذای برتر یکی از مشهور ترین کباب های ایرانی در سطح دنیا شناخته شده است.

کباب در بناب می چسبد، کوبیده ایرانی، شهرت جهانی

به گزارش خبرنگار گروه استان های خبرنگاران از تبریز؛ کباب بناب در واقع به دلیل کیفیت گوشت مصرفی و نحوه فرآوری آن معروف است، به طوری که تاریخ طبخ این غذا از پیشینه ای طولانی برخوردار بوده و به عنوان غذای سلطنتی در دوران قاجار محسوب می گردد.

هر وقت که نام کباب به گوشتان می خورد اگر کباب خور حرفه ای باشید می دانید که خاستگاه کباب شهر بناب استان آذربایجان شرقی است و این شهر به عنوان شهر کباب شناخته شده است.

یکی از شهرستان های آذربایجان شرقی که این اواخر شاهد برگزاری جشنواره بومی و محلی است و با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان در صنعت غذا شیوه پخت کباب بناب به عنوان اولین اثر در فهرست آثار ناملموس کشور به شماره 1083 ثبت شده است تا ضمن حفظ این سبک اقدام موثری در توسعه روز افزون آن برداشته گردد.

از آنجایی که ما ایرانی ها نیز ارادت خاصی به چلوکباب داریم پس دانستن اطلاعاتی در زمینه کباب بناب جای دوری نمی رود.

رمز کوزه گری کباب پزان بنابی همان چیزی است که کباب بناب را از سایر کباب ها متمایز می نماید وکباب پزان بنابی با استفاده از برند بناب در سراسر کشور مشتری های بسیاری را جذب نموده اند، اما از آنجا که خوردن غذای هر شهر در همان شهر مخصوص که پر آوازه شده لذت بخش است بنابراین خوردن کباب در بناب بسیار خوشمزه بوده و لذت خاصی دارد.

ظرفیت بالای کباب بناب در جذب گردشگر

حاج علی کباب پز بنابی در مصاحبه با خبرنگار گروه استان های خبرنگاران از تبریز؛ گفت: چندین سال پیش در راسته بازار شهرستان بناب مغازه داشتم و کباب می پختم وبرای مسافران داخلی وخارجی می فروختم نمی دانستم که روزی این کباب ها به برند این شهرستان تبدیل می گردد.

وی اضافه نمود:کباب بناب را می توان ظرفیتی بس عظیم و مهم برای توسعه صنعت گردشگری استان بر شمرد.

وی ادامه داد: مردم آذربایجان به خورد و خوراک خود اهمیت زیادی قائل هستند به طوری که اکثر مسافران و گردشگرانی که به این منطقه از کشورمان سفر می نمایند از تنوع و لذت غذا های محلی آن بسیار راضی بوده و اظهار خرسندی می نمایند.

به گفته وی، اغلب کباب پزان بنابی در پخت کباب ابتدا گوشت را به صورت نصف گوساله و نصف گوسفند از قصابان معتبر و معروف شهر تهیه نموده و بعد از یک نوبت چرخ کردن آن را روی کنده انداخته و بعد از اضافه کردن پیاز و نمک به گوشت، آن را آن قدر می کوبند تا به قول خودشان برای باقی ماندن روی سیخ آماده گردد، البته کار کردن در طی سالیان دور باعث شده است بسیاری از فوت و فن کوزه گری کباب بناب در اثر تجربه به دست آید.

طرز پخت کباب بناب به عنوان برند غذای برتر در سطح جهان شناخته شده است

حسین علی اکبری کباب پزبنابی، نیز در مصاحبه با خبرنگار گروه استان های خبرنگاران از تبریز؛ با اشاره به طرز پخت کباب بناب که در دو مرحله انجام می گردد گفت: گوشت را درمرحله اول در سیخ نموده و بعد از پخت ناقص دوباره روی کنده انداخته و می کوبیم تا سرد گردد، سپس دوباره توی سیخ قرارداده و آن را می پزیم این دو روش مختص شهرستان بناب بوده که آن را از سایر روش های پخت کباب در سایر نقاط کشور متمایز می نماید.

وی با داشتن 40 سال تجربه در این کار نام این نوع کباب را کباب دو آتیشه اعلام نمود و گفت: طرزپخت این نوع کباب بسیار سخت و دشواراست و طعم آن متمایز تر از دیگر کباب هاست.

وی درادامه اضافه نمود:شاید خیلی از شما ها نام یاغلی یومورتالی کباب را شنیده اید در این نوع روش پخت کره یا روغن حیوانی را داخل تابه ریخته و بعد از انداختن تخم مرغ داخل آن قبل از این که تخم مرغ خود را بگیرد، گوشت کبابی را درون تابه می اندازیم تا بپزد.

کباب بناب سفت تر از کوبیده معمولی می باشد

شاهین یاوری، شاگرد کباب پز بنابی، در مصاحبه با خبرنگار گروه استان های خبرنگاران از تبریز؛گفت:کباب بناب از نظر ظاهر با کباب کوبیده معمولی متفاوت است، این تفاوت مربوط به سیخ مورد استفاده برای تهیه کباب است، کباب کوبیده بناب سنتی را در سیخ های پهنی به عرض 13 سانتیمتر درست می نمایند.

کباب پزبنابی، گفت:ساطوری بودن گوشت کباب در بناب را می توان یکی دیگر از وج تمایز کباب بناب با سایر کباب ها دانست.

وی اضافه نمود: کباب پزان بنابی همیشه از گوشت ساطوری برای تهیه کباب استفاده می نمایند.

یاوری به یکی دیگر از انواع کباب ها که به قیمه کباب معروف است، اشاره نمود و گفت: در این روش پخت کباب، گوشت شامل راسته، ران و پس گردن گوسفند تهیه شده روی کنده با وسیله ای به نام قیمه چین آن قدر کوبیده می گردد تا به اندازه لپه درآید.

وی، گفت:همان طور که از صحبت کباب پز بنابی پیداست آن ها در ایام قدیم گوشت را چرخ نمی کردند و آن را به صورت متناوب بریده و روی کنده درخت با ضربات ساطور ریز نموده و آنقدر ورز می دادند تا به شکل چرخ شده درآید.

شاهین یاوری، اضافه نمود:اکنون به دلیل افزایش مشتری و تسریع در آماده کردن تقاضای مشتریان ابتدا گوشت را چرخ نموده و بعد روی کنده می کوبند.

کباب پز بنابی، توضیح داد:کباب بناب آن قدر برای خودش اسم و رسم دارد که دو سال متوالی جشنواره ملی کباب بناب در سال 94 و 95 در این شهرستان برگزار شده است.

وی گفت :با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان در صنعت غذا به دلیل پخت کباب بناب و طی پیگیری های انجام شده و کوشش مسئولان مربوطه در سال گذشته شیوه پخت کباب بناب در فهرست آثار معنوی و فرهنگی کشوربه ثبت رسید.

باید در سراسر کشور به کبابی ها نظارت و قالب سنتی و اصالت پخت کباب رعایت گردد چرا که اگر در هرجایی از این کشور به موضوع اصالت توجه نگردد و کباب بناب نیز مانند سایر کباب ها عرضه گردد، آسیب آن به این کباب و شهرتش خواهد رسید.

این روش خاص طبخ کباب که امروزه مرسوم است قبل از سال 1300 هجری شمسی توسط مرحوم صمد آشپز باشی در بناب ابداع شد، به عبارت دیگر مرحوم صمد آشپز باشی را می توان بنیانگذار طبخ کباب سنتی دانست.

ش

گزارش از ناهید خدادادی

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

batask.ir: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 5593

به "کباب در بناب می چسبد، کوبیده ایرانی، شهرت جهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کباب در بناب می چسبد، کوبیده ایرانی، شهرت جهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید